NOV’82 Architecten is een architectenbureau gevestigd in het Oude Noorden in Rotterdam. Het bureau is in 2009 opgericht door Saynzo Osinga en Laura Ubachs. Beiden studeerden in 2009 als architect af aan de Technische Universiteit Delft. Het gezamenlijk winnen van een prijsvraag voor een activiteitenveld in Spaarndam markeerde de totstandkoming van het bureau.

Het bureau richt zich sindsdien op renovatie, restauratie en transformatie van (historische) panden, nieuwbouw voor zowel particulieren als kleinschalige projectontwikkelingen, interieurs voor woning, horeca en kantoor en landschappelijke interventies in de openbare ruimte. Daarnaast houdt het bureau zich bezig met design en maquettebouw.

Verscheidene successen bij uiteenlopende ontwerpwedstrijden bestempelen de conceptueel sterke aanpak van het bureau, waarvan de meest recente zijn: VisiteKAART (2017)Wonen in Winkels (2017)Meubels Ontkiemd (2015)ZigZagCity IABR (2014)Passart (2012), en ArchiSpel (2010). De start van elk project wordt gekenmerkt door een scherpe analyse die ons tot de kern van de opgave leidt, welke schaal de opgave ook heeft. Vanuit deze bevindingen komen we tot de kern van de wensen van de opdrachtgever. De volgende stap is de conceptuele ontwikkeling. Ideeën ontstaan in een brainstormsessie waarbij met pen en tekenblad op tafel gediscussieerd wordt. Dit moment wordt gekenmerkt door onze drang naar de samenkomst van uitzonderlijkheid en realisme. Tekeningen en snelle schetsmaquettes zijn hierbij essentieel. Pas wanneer er een concept op tafel ligt dat volledig voldoet aan de wensen van de opdrachtgever gaan we over tot uitwerking. De uitwerkingsfase wordt getypeerd door nauwgezetheid en aandacht voor functionaliteit.

Saynzo Osinga MSc

Saynzo Osinga (1982) is in 2009 afgestudeerd aan de Faculteit Bouwkunde op de TU Delft, in de richting Architectuur. Tijdens zijn studie heeft Saynzo ervaring op gedaan bij KCAP Architects & Planners. Daarnaast heeft hij jarenlang in de Vormstudie- en Maquettehal van de Faculteit Bouwkunde in Delft gewerkt. Hoofdzakelijk bij het CAMlab, waar gewerkt wordt met computergestuurde apparatuur, zoals lasersnijders, 3D-printers en freesmachines. Tegenwoordig is hij, naast zijn werk bij NOV’82 Architecten, praktijkdocent aan de TU Delft in de vakgebieden Architectuur, Stedenbouw en Bouwconstructies. In zijn vrije tijd is hij actief als vrijwilliger bij Archikidz Rotterdam.

Laura Ubachs MSc

Laura Ubachs (1982) studeerde in 2009 cum laude af aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft met een onderzoek naar de perceptie van de gebouwde omgeving bij mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens haar studie heeft Laura een uitwisseling gedaan met de Ecole Nationale Supérieure d’Architecture de Paris-Belleville. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan bij Fokkema & Partners Architecten en werkte ze bij de Vormstudie- en Maquettehal van de Faculteit Bouwkunde. Tevens maakte ze deel uit van het bestuur van D.B.S.G. Stylos. Tegenwoordig is ze, naast haar werk bij NOV’82 Architecten, praktijkdocente aan de Faculteit Bouwkunde in Delft.

Medewerkers

 • 2018 – Lisa de Groene MSc.
 • 2018 – Frans Snijder
 • 2015 – Annejet Hasselaar (WdKA)
 • 2014 – Francis Liesting MSc.
 • 2014 – Martijn Stoffels

Samenwerking

Gemeente Rotterdam – Tweede Kamer – ProDemos – Gemeente Leiden – TU Delft – Magis Vastgoed – Geluid in zicht – Frame Vastgoed – Gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude – VORM – AIR – StoltenborgdeBoer – Gemeente Heerlen – RoLex – Holonite – AAAN –

Prijzen

 • VisiteKAART (2017)
 • Wonen in Winkels (2017)
 • Meubels Ontkiemd (2015)
 • ZigZagCity IABR (2014)
 • Passart (2012)
 • ArchiSpel (2010)
Close
Go top