NOV’82 Architecten is een jong Architectenbureau gevestigd in het Oude Noorden in Rotterdam. Het bureau is in 2009 opgericht door Saynzo Osinga en Laura Ubachs. Beiden studeerden als architect af aan de Technische Universiteit Delft. Ervaring werd opgedaan bij respectievelijk KCAP Architects & Planners en Fokkema & Partners. Het gezamenlijk winnen van een prijsvraag voor een activiteitenveld in Spaarndam markeerde de totstandkoming van het bureau.

Sindsdien werkt NOV’82 Architecten aan diverse opdrachten op het snijvlak van (landschaps)architectuur, interieur, transformatie, design en maquettebouw. Verscheidene successen bij uiteenlopende ontwerpwedstrijden bestempelen de conceptueel sterke aanpak van het bureau, waarvan de meest recente zijn: VisiteKAART (2017)Wonen in Winkels (2017)Meubels Ontkiemd (2015)ZigZagCity IABR (2014)Passart (2012), en ArchiSpel (2010).

De start van elk project wordt gekenmerkt door een scherpe analyse die ons tot de kern van de opgave leidt, welke schaal de opgave ook heeft. Vanuit deze bevindingen komen we tot de kern van de wensen van de opdrachtgever. De volgende stap is de conceptuele ontwikkeling. Ideeën ontstaan in een brainstormsessie waarbij met pen en tekenblad op tafel gediscussieerd wordt. Dit moment wordt gekenmerkt door onze drang naar de samenkomst van uitzonderlijkheid en realisme. Vlugge tekeningen en schetsmaquettes zijn hierbij essentieel. Pas wanneer er een concept op tafel ligt dat volledig voldoet aan de wensen van de opdrachtgever gaan we over tot uitwerking. De uitwerkingsfase wordt getypeerd door nauwgezetheid en aandacht voor functionaliteit.

Onderzoek en beproeving vormen de rode draad in onze aanpak. Vanuit onze hands-on mentaliteit onderzoeken we het scala aan mogelijkheden in de vorm van werk- en schetsmaquettes. Deze communiceren het proces ook eenvoudig en inzichtelijk aan onze opdrachtgevers. Uiteindelijk wordt een totaalbeeld uitgewerkt op een wijze die passend is voor de opgave.

Saynzo Osinga

Saynzo Osinga (1982) is in 2009 afgestudeerd aan de Faculteit Bouwkunde op de TU Delft, in de richting Architectuur. Tijdens zijn studie heeft Saynzo ervaring op gedaan bij KCAP Architects & Planners. Daarnaast heeft hij jarenlang in de Vormstudie- en Maquettehal van de Faculteit Bouwkunde in Delft gewerkt. Hoofdzakelijk bij het CAMlab, waar gewerkt wordt met computergestuurde apparatuur, zoals lasersnijders, 3D-printers en freesmachines. Tegenwoordig is hij, naast zijn werk bij NOV’82 Architecten, praktijkdocent aan de TU Delft in de vakgebieden Architectuur, Stedenbouw en Bouwconstructies.

Laura Ubachs

Laura Ubachs (1982) studeerde in 2009 cum laude af aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft met een onderzoek naar de perceptie van de gebouwde omgeving bij mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens haar studie heeft Laura een uitwisseling gedaan met de Ecole Nationale Supérieure d’Architecture de Paris-Belleville. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan bij Fokkema & Partners Architecten en werkte ze bij de Vormstudie- en Maquettehal van de Faculteit Bouwkunde. Tevens maakte ze deel uit van het bestuur van D.B.S.G. Stylos. Tegenwoordig is ze, naast haar werk bij NOV’82 Architecten, praktijkdocente aan de Faculteit Bouwkunde in Delft.

Medewerkers

  • 2015 – Annejet Hasselaar (WdKA)
  • 2014 – Francis Liesting MSc.
  • 2014 – Martijn Stoffels (freelance)

Samenwerking

Gemeente Rotterdam – Tweede Kamer – ProDemos – Gemeente Leiden – TU Delft – Geluid in zicht – Gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude – AIR – StoltenborgdeBoer – Gemeente Heerlen – RoLex – Holonite

Prijzen

  • VisiteKAART (2017)
  • Wonen in Winkels (2017)
  • Meubels Ontkiemd (2015)
  • ZigZagCity IABR (2014)
  • Passart (2012)
  • ArchiSpel (2010)
Close
Go top