Jacob Gerritstraat – Delft

NOV’82 Architecten heeft een plan gemaakt voor een groot woon-winkelpand in het beschermde stadsgezicht van de binnenstad van Delft. In de jaren ’70 was het plafond van de winkel op de begane grond flink verlaagd. Ook had de gevel een vrij gesloten karakter door de gevelbeplating. In het nieuwe plan is de gevel geopend en de grote hoogte van de begane grond weer in het zicht gekomen.

De nieuwe winkelpui is ontworpen naar de richtlijnen van T-Mobile. Voorheen was de woning op de verdieping alleen bereikbaar via de winkel. Daarom is er een nieuwe woningdeur met erachter een nieuwe trap gerealiseerd. De woning op de bovenverdiepingen is verdeeld in diverse short-stay appartementen.

Opdrachtgever -

Aannemer -

Jaar 2014

Locatie Jacob Gerritstraat, Delft

Team Laura Ubachs, Saynzo Osinga

Type Renovatie

Status Opgeleverd

Project categories: Architectuur, Gerealiseerd

De oude winkelpui
Close
Go top