Gibbs

een op maat gemaakt interieur

Gibbs is een jong, enthousiast econometriebureau gevestigd aan de Westersingel in Rotterdam. Voor hun nieuwe kantoor vroegen zij ons een interieur te ontwerpen dat anders is dan een standaard kantoorinrichting. Gibbs wilde in hun nieuwe kantoorruimte  een frisse inrichting waar gewerkt, vergaderd, geluncht en ontspannen kan worden.

Het ontwerp deelt de ruimte in verschillende zones in: een werkruimte die ruimte biedt aan 8 werkplekken, een lange ruimtescheidende kast die zigzaggend in de ruimte staat, een lange houten tafel welke gebruikt kan worden voor vergaderingen, presentaties en lunches met aan de ene zijde 4 zitplekken en de andere zijde een bank. Het dakterras is ingericht met een picknicktafel met banken.

Het interieurontwerp beeldt op een subtiele manier een staafdiagram uit, welke het uitgangspunt vormt voor de structuur voor het ruimtelijk ontwerp. De achterwand die over de volle lengte van de ruimte loopt wordt gebruikt als een ruggengraat, waarbij de ribben zijn uitgevoerd als staven waaruit het ontwerp zijn vorm krijgt.

De leidende structuur voor de verdeling van de ruimte is uitgevoerd in 21 staven, welke over de volle lengte van de ruimte verdeeld zijn, inclusief het dakterras welke aansluit op de binnenruimte. Elke staaf is opgebouwd uit 2 tegen elkaar aanliggende banen van doorlopende verticale houten planken, waarbij elke staaf een uniek ontwerp heeft, afhankelijk van zijn positie in de ruimte. De staven zijn niet vlak maar komen op verschillende plekken naar voren de ruimte in en vormen op deze manier opbergruimtes, een grote ruimtescheidende kast, een garderobe, een grote tafel en picknicktafel. Enkele staven lopen zelfs door over het plafond, waarbij een staaf zelfs aan de ander kant van de ruimte ‘landt’. Met dit ontwerp is een dynamische en ruimtelijke werkruimte gecreëerd.

Door de staven met een licht van elkaar verschillende grijs tint beits te bewerken wordt een harmonieuze, heldere en frisse uitstraling aan de ruimte gegeven. Verder is de inrichting met strakke witte werktafels en een enkel kleuraccent gecomplementeerd. Niet alleen het ontwerp, maar ook de uitvoering heeft NOV’82 Architecten op zich genomen.

Opdrachtgever Gibbs Quantative Research & Consulting

jaar 2010

locatie Westersingel, Rotterdam

Team Saynzo Osinga, Laura Ubachs

Oppervlakte 70 m2

Uitvoering In eigen beheer uitgevoerd

Project categories: Gerealiseerd, Interieur

Close
Go top