Woningrenovatie – Rotterdam

Voor een particuliere opdrachtgever heeft NOV’82 Architecten de renovatie van een woonhuis ontworpen. Hierbij stond de toevoeging van een nieuwe trap centraal. De trap heeft een stoere, industriële uitstraling door het gebruik van stalen profielen in combinatie met houten treden.

De trap is in het hart van het huis geplaatst, waardoor het een opvallend element in de ruimte wordt. Door de hoek en het bordes is de trap praktisch in gebruik en functioneel bij de indeling van het huis. Door te kiezen voor een open structuur is de trap geen blokkade in het ruimtelijk geheel, maar wordt hij onderdeel van de grote open plattegrond op de begane grond. Op de bovenverdieping wordt een duidelijk contrast gezocht met de oude schuifdeuren met glas-in-lood. Ook de plannen voor de verdere indeling van het huis werden door NOV’82 Architecten verzorgd.

Opdrachtgever Particulier

Jaar 2016

Locatie Hondiusstraat, Rotterdam

Team Laura Ubachs, Saynzo Osinga

Type Interieur, renovatie

Status Opgeleverd

Project categories Architectuur, interieur

Project categories: Architectuur, Gerealiseerd, Interieur

Close
Go top