In het vakblad BuitenSpelen is in de uitgave #2 juni 2012 een artikel verschenen over het door NOV’82 Architecten ontworpen activiteitenveld ArchiSpel in Spaarndam. Onder de titel “Wat maakt een nieuwe speelplek tot een succes?” wordt in het artikel NOV’82 Architecten samen met wethouder Zantkuijl gevraagd naar praktische ervaringen en inzichten bij de realistatie en gebruik van het activiteitenveld ArchiSpel.

[pullquote author=”Geesje Rietveld – BuitenSpelen”]Een spiksplinternieuwe speelplek. Het prachtige resultaat van vernieuwend design en inspraak van de doelgroep. Maar realisatie, gebruik en beheer verlopen meestal niet ‘volgens ontwerp’. Waar moet je als gemeente en ontwerper rekening mee houden om een nieuwe speelplek een zo groot mogelijke kans van slagen te geven? BuitenSpelen zoekt naar de antwoorden aan de hand van het voorbeeldproject ArchiSpel, een speelplek in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude die niet naar verwachting functioneerde. Een recente evaluatie had verhelderende uitkomsten. Met als belangrijkste conclusie dat niet altijd het ontwerp moet worden aangepast, maar soms de verwachtingen.

[/pullquote]

Wilt u het volledige artikel lezen dan kan u op de onderstaande link klikken om het artikel te downloaden. #Op Locatie: ArchiSpel, “Wat maakt een nieuwe speelplek tot een succes?” uit uitgave #2 juni 2012 BuitenSpelen (.pdf – 812 kb)

Close
Go top