NOV’82 Architecten heeft donderdag 12 april deel genomen aan de Masterclass Ontwerpen met Acupunctuur aangeboden door AIR. Kleine interventies met groot effect: de nieuwe werkelijkheid in de stadsontwikkeling daagt uit tot inventiviteit. Gevraagd of ongevraagd werken steeds meer ontwerpers aan interventies in de buitenruimte. Ook productontwerpers manifesteren zich sinds kort in dit domein. Wat beïnvloedt de manier waarop mensen de openbare ruimte gebruiken? Hoe kun je met ontwerp bepaald gedrag aanmoedigen, of juist niet?

De dag stond onder leiding van Nynke Tromp, sociaal ontwerper bij KVD Reframing. Het plangebied was de Agniesebuurt in Rotterdam Noord. Met een introductie op locatie zijn we het plangebied ingetrokken en hebben in groepen diverse thema’s in kaart gebracht.

Vervolgens zijn we over deze thema’s in het Schieblock gaan brainstormen met als resultaat een presentatie voor de gehele groep. Al met al een geslaagde masterclass waarbij met een insteek op gedragingen van gebruikers onze een frisse blik op het ontwerpproces is gegeven.

Close
Go top