Vrijdag 8 april 2011 was de prijsuitreiking van de wedstrijd Kern met Pit in de provincie Noord-Holland op het provinciehuis in Haarlem in aanwezigheid van de Commissaris van de Koningin, dhr. Johan Remkes. De gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude is in de prijzen gevallen met ons project ArchiSpel; een activiteitenveld voor jong en oud.

De stuurgroep die vanuit de gemeente belast is met het nieuwe activiteitenveld in Spaarndam heeft de aanmoedigingsprijs gewonnen voor het project. Zij hebben hiermee een bedrag van € 500,- gewonnen. De stuurgroep heeft besloten dit bedrag in zijn geheel te besteden aan de feestelijke opening van het activiteitenveld ArchiSpel.

De wedstrijd Kern met Pit wordt al sinds 1978 georganiseerd door de KNHM. De KNHM heeft als doelstelling ‘het verbeteren van de leefomgeving’. Daarbij wil de KNHM mensen stimuleren zelf iets te verbeteren in hun woonomgeving.

Met de organisatie van Kern met Pit wil de KNHM de betrokkenheid van bewoners bij hun directe leefomgeving vergroten, zodat zij zich ook zelf verantwoordelijk voelen voor de kwaliteit ervan. De wedstrijd prikkelt mensen om zelf initiatieven te ontwikkelen en laat zien dat men niet hoeft te wachten tot de overheid iets doet.

Projectpagina ArchiSpel

Close
Go top