30KUUB

NOV’82 Architecten is door AIR gevraagd om samen met 3 andere ontwerpers de ruimte 30Kuub in het Rotterdamse warenhuis Groos tijdelijk in te richten.

NOV’82 Architecten heeft in 30 Kuub een mini-tentoonstelling gemaakt. Reeksen van lasergesneden woorden vormen samen een portaal. Elke deel van het portaal heeft een eigen kleur dat verwijst naar een specifiek project. Tussen de woorden is ruimte gemaakt voor tentoonstelling van maquettes, mock-ups, foto’s en projectuitleg.

30m3
30KUUB nodigt ontwerpers uit om zich in die 30 m3 uit te leven en te manifesteren, een fascinatie te verbeelden, een ambitie te realiseren, een tijdelijk kantoor te openen. Door vier bureaus te vragen dit in één ruimte samen te doen, wordt de creativiteit en het reactievermogen van de architecten op de proef gesteld.

30KUUB wordt deze maand getransformeerd tot een coulissenlandschap. Ieder bureau neemt achtereenvolgens een deel van de ruimte voor zijn rekening, daarbij reagerend op het voorgaande. Het eindresultaat biedt (letterlijk en figuurlijk) een perspectief op de vier bureaus en hun visie op het creëren van ruimte. Een dwarsdoorsnede van 24 uur, op kantoor, in de stad, uit het leven en werk van een architect!

Consult
Na oplevering is de ruimte te aanschouwen en te bezoeken, als een kijkdoos die ook werkelijk kan worden betreden. Een werktafel verbindt de coulissen van de verschillende ontwerpers met elkaar. Bijna dagelijks is een van de architecten aanwezig, om er te werken en bezoekers van advies te voorzien over willekeurige ruimtelijke vraagstukken: van meubelontwerp tot stadsinrichting. Met de installatie ‘Tussen de coulissen’ verbeelden de architecten hun werk(wijze) en maken er zelf tijdelijk deel van uit: een ruimtelijke installatie en werkplek ineen.

De tentoonstelling is te zien tot en met 14 juli 2013

 Deelnemende architecten:

The Cloud Collective 
Studio Sputnik
Lagado Architects
NOV’82 Architecten 

Opdrachtgever AIR ism 30KUUB

Jaar 2013

Locatie GROOS, Schiekade 203, Rotterdam

Volume 30M3

Team Laura Ubachs, Saynzo Osinga

Uitvoering NOV'82 Architecten

Project categories: Expositie, Interieur, Lasersnijden

Close
Go top