3D-Binnenhof app

NOV’82 Architecten heeft een historische 3D-App ontwikkeld van het Binnenhof. Onze opdrachtgever ProDemos biedt de app aan voor bezoekers van het Binnenhof, zodat deze zich een beter beeld kunnen vormen van de ontwikkeling van het Binnenhof door de tijd heen.

Bij het bezoekerscentrum van ProDemos kan de bezoeker een tablet huren waarmee deze zelfstandig het Binnenhof gaat verkennen. De tablet dient als ‘tweede scherm’ waarop de bezoeker in 3D-modellen ziet hoe het Binnenhof er uit zag in 1630, 1860, 1970 en 2016. In iedere periode kan deze op zoek naar achtergrondinformatie, politieke feitjes, architectonische wetenswaardigheden en anekdotes.

In de toekomst zal het mogelijk worden om de App met VR-bril te gebruiken, waardoor een nog realistischer beeld ontstaat. Vanaf 1 november 2016 is de bètaversie te huur in het bezoekerscentrum van ProDemos. Op basis van ervaringen van gebruikers wordt de app in 2017 verbeterd.

Praktische informatie
Tablets met de app zijn voor €5,- te huur bij het Bezoekerscentrum van ProDemos, Hofweg 1H in Den Haag. Vervolgens gaat u met de tablet zelfstandig het Binnenhof op. U bepaalt zelf uw eigen route. In de app staat een kaart met de locaties die u kunt bezoeken. De rondwandeling is buiten en voert u langs alle belangrijke gebouwen op en rond het Binnenhof zoals de Ridderzaal, de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en het Torentje.

Opdrachtgever ProDemos

Jaar 2015-2016

Team Saynzo Osinga, Laura Ubachs

Type 3D VR App

Status In ontwikkeling

Historisch Adviseur Fabryck

Technisch Adviseur Ihomer

Project categories: Architectuur, Expositie

Beeld uit de 3D-Binnenhof app met tekstvak
Startscherm van de 3D-Binnenhof app
In de app kan je tussen verschillende periodes wisselen
De Ridderzaal op het Binnenhof gezien vanuit de noordwesthoek, met rechts ervan de Hofpoort en de gebouwen van de Tweede Kamer (1859).
Microfiches uit het Nationaal Archief met plattegronden en gevels gevonden bij het historisch onderzoek.
Gevelonderlegger voor het maken van digitale 2D tekeningen.
Gedraaide pilot, met smartphone, Virtual Reality (VR) functie en tablet.
Close
Go top