Meubels Ontkiemd

Heerlen bruist van creativiteit, er is volop ruimte voor experiment en ondernemerschap. Ontmoetingsplekken voor ondernemers en creatieven als Betahuis, Constructiewerkplaats Schmitz, Carbon6 en C-Mill werken als katalysator. Ondernemers, kunstenaars en creatieven brengen de stad opnieuw tot leven.

“Meubels ontkiemd” van NOV’82 Architecten speelt hierop in door hen een plek te geven om samen te komen. De basis van het object op het Wilhelminaplein wordt gevormd door oude pallets. Centraal op dit geaccidenteerde landschap staat een huiskamer die een plek van samenkomst verbeeldt. In de mengelmoes aan afgedankte meubels ontstaat eenheid doordat ze begroeid zijn met tuinkers, een kiemplantje. Kiemplantjes kunnen onder de moeilijkste omstandigheden groeien. De kiemplantjes symboliseren dan ook de hernieuwing van de stad.

“Meubels Ontkiemd” is ontwikkeld voor CityLiv 2015 in Heerlen. CityLiv is een jaarlijkse kunstroute en onderdeel van cultuurfestival Cultura Nova.  Cityliv stimuleert het hergebruik van materialen en doet dat door architecten, designers en kunstenaars op te roepen een tijdelijk object in de openbare ruimte te ontwerpen. Uiteraard met hergebruik van (sloop)materiaal. Voor de selectie van ontwerpers organiseerde Cityliv een prijsvraag waarbij NOV’82 Architecten één van de winnaars was. De kunstinstallaties waren van 29 augustus t/m 6 september 2015 te bewonderen in de binnenstad van Heerlen.

Benieuwd naar het ontstaan van dit project? Ga dan naar: Making of Meubels Ontkiemd

Opdrachtgever CityLiv

Jaar 2015

Locatie Wilhelminaplein, Heerlen

Team Laura Ubachs, Annejet Hasselaar, Saynzo Osinga

Type Kunstwerk

Status Uitgevoerd in eigen beheer

Project categories: Expositie, Landschap

Close
Go top