SUE Bakery – Goudsesingel Rotterdam

Op 15 mei 2018 opende SUE Bakery haar deuren op de Goudsesingel 330 in Rotterdam. Na een succesvolle samenwerking bij het ontwerp van de SUE Store aan de Karel Doormanstraat vroeg SUE ons opnieuw om het ontwerp van hun nieuwe vestiging, de Bakery, te maken.

De SUE Bakery is meer dan een bakkerij alleen. In de Bakery kun je ook lekker neerploffen voor een kopje koffie en natuurlijk genieten van het hele assortiment ‘zoet zonder suiker’. SUE staat voor lekkernijen die vrij van geraffineerde suiker, gluten, lactose en vegan zijn. Het concept achter het ontwerp van de Bakery is dat bezoekers een kijkje in de keuken kunnen nemen. Achter de verkoopbalie zit een groot raam waardoor je een blik in de bakkerij kunt werpen. De dames zijn er dagelijks hard aan het werk om alle lekkere zoetigheden te maken. SUE heeft namelijk niet alleen de twee vestigingen in Rotterdam op de Karel Doormanstraat en de Goudsesingel. SUE is ook leverancier aan tientallen lunchzaken en restaurants door heel Nederland en in het buitenland.

Het materiaalgebruik in de Bakery is bewust vergelijkbaar met de vestiging op de Karel Doormanstraat. Zo blijft de stijl van SUE herkenbaar. Het kleurpalet bestaat uit eiken, zwart, wit, lichtgrijs en het groen van de planten. De balie die bekleed is met een eiken visgraat geeft de zaak een warme sfeer. Planten spelen net als bij de andere vestiging een belangrijke rol. Het ontwerp van bakkerij zelf is bewust rustig gehouden. Als de dames aan het werk zijn staat de bakkerij vol met allerlei voorraden, pannen en potten, een terughoudend en hygiënisch interieur was daarom hier gewenst. De gietvloer is gemêleerd grijs en heeft opstaande randen. De wanden zijn wit betegeld. Alle tafels en kasten zijn van RVS. Buiten het grote dakraam dat zich achterin de bakkerij bevind is er gezorgd voor goede verlichting op de werkplekken. Het ontwerp zorgt voor een handige en efficiënte indeling van de winkel, de bakkerij en de opslag en het kantoor in de kelder. De SUE Bakery heeft ook een terras, waar je lekker buiten kan genieten van alles wat SUE te bieden heeft. Alles komt zo uit de Bakery, verser kan niet!

Opdrachtgever SUE

Jaar 2018

Locatie Goudsesingel 330a

Team Laura Ubachs, Saynzo Osinga

Type Renovatie, interieur

Status Uitgevoerd

Project categories: Architectuur, Interieur

Close
Go top