SUE – Karel Doormanstraat Rotterdam

SUE maakt de heerlijkste kleine gebakjes zonder suiker. Haar gebak is zo populair dat ze uit hun jas groeiden in hun pand aan de Karel Doormanstraat. Daarom breidden ze uit en is het naastgelegen pand bij de bestaande SUE store getrokken. NOV’82 Architecten begeleide ze bij zowel de renovatie van de gevel van dit rijksmonument, als bij het interieur van de nieuwe lunchroom. Daarnaast heeft het bureau de bouwbegeleiding op zich genomen.

Aangezien het blok een rijksmonument is, het is typische Rotterdamse wederopbouwarchitectuur van de architecten Maaskant en van Tijen, was een terugkeer naar de originele situatie gewenst. Dit is gerealiseerd met een strak vormgegeven stalen kozijn, dat het industriële voorkomen geeft dat de opdrachtgever graag wilde. Op de scheidslijn tussen beide panden is een met travertijn beklede penant teruggebracht. De gevel wordt aan weerszijden geflankeerd door twee witte platen die lijken op het marmorite dat hier eens zat.

De nieuwe lunchroom is begin juli 2017 geopend. In het linker deel van het pand bevindt zich de balie en het to go gedeelte, aan de rechterzijde is het restaurantgedeelte. Achter in het pand zijn de keuken en de spoelkeuken te vinden. Het interieur doet sereen en natuurlijk aan, precies zoals de opdrachtgever het wenste. Het kleurgebruik is terughoudend, met accenten in licht roze, passend bij de gebakjes, en groen, passend bij de natuurlijke ingredi¨ënten die SUE gebruikt. Daarnaast komen houtkleuren, wit, zwart en grijs terug in het interieur. De rotan stoelen die je zowel in het restaurant als op het terras ziet dragen bij aan de natuurlijke uitstraling van de lunchroom. Daarnaast staan er overal planten en bloemen.

De balie is vormgegeven als een deel van een zeshoek. Op die manier is er vóór de balie genoeg ruimte voor alle klanten van het to go gedeelte. De vitrine met de mooiste gebakjes is verwerkt in het midden van de balie, een echte eyecatcher als je de zaak binnenloopt. De balie is gemaakt van composiet plaatwerk dat naadloos met elkaar verbonden kan worden. Daardoor is het mogelijk een bar te creëren die er monoliet uitziet. Het composiet is wit met een beige spikkel.

Opdrachtgever SUE

Jaar 2017

Locatie Karel Doormanstraat 372-374, Rotterdam

Team Laura Ubachs, Saynzo Osinga

Type Renovatie, interieur

Status Uitgevoerd

Project categories: Architectuur, Interieur

Close
Go top