Transformatie winkels naar woningen

Op de Schieweg en de Stadhoudersweg in Rotterdam heeft NOV’82 Architecten een aantal winkels/bedrijfspanden getransformeerd tot woningen. De grootste uitdaging in deze opgave was om de souterrains, die als opslag in gebruik waren en waar weinig lichtinval was, geschikt te maken voor bewoning. Daarvoor zijn er in de achtergevel grote ramen toegevoegd. Zo zijn er mooie en voor stadse begrippen ruime appartementen ontstaan met riante tuinen.

De entrees van alle woningen bevinden zich op de begane grond, direct aan de straat. Om de privacy van de bewoners te waarborgen is er voor gekozen de keukens aan de straat te plaatsen. Dit is de plek in de woning waar de minste privacy gewenst is. Woonkamers en slaapkamers zijn achter in de woningen en in het souterrain geplaatst, waardoor hier voldoende privacy is. Tevens zijn de ramen aan de voorzijde deels geblindeerd en is er waar mogelijk gekozen voor een geveltuin. Deze beperkt het zicht in de woning en zorgt voor iets meer afstand tussen de woning en de straat.

De woningen variëren in grootte van 111 tot 127 vierkante meter. De voormalige winkels zijn getransformeerd tot woningen met 2 tot 3 slaapkamers en luxe badkamers. Daarnaast is er een studio met een oppervlak van 32 vierkante meter. De woningen worden na verbouwing verkocht aan particuliere kopers.

Opdrachtgever Magis Vastgoed

Jaar 2018

Locatie Schiekade/ Stadhoudersweg Rotterdam

Type Transformatie Renovatie Interieur

Team Saynzo Osinga Laura Ubachs

Status Opgeleverd

Project categories: Architectuur, Interieur

Close
Go top