UrbanFabric klokken

NOV’82 Architecten houdt zich niet alleen bezig met architectuur, we houden er van om het grensgebied van het architectonisch ontwerp op te zoeken. De UrbanFabric klokken zijn daarvan een mooi voorbeeld. De klokken vinden hun inspiratie in de stadsplattegrond. Plattegronden zijn fascinerend. Rivieren, bebouwing en wegen banen zich een weg door het landschap, samen creëren ze meeslepende geografische vormen. De schoonheid van de stadsplattegrond transformeert de klokken tot bijzondere objecten. Kijkend naar de stad waan je je op een ontdekkingstocht: je kunt er net zo lang naar turen als naar een echte stadskaart.

De klokken zijn ontstaan toen we onze lasersnijder wilden aanprijzen op een lokale markt. We hadden een lasersnijder aangeschaft voor het vervaardigen van onze maquettes. We merkten dat andere creatievelingen ook geïnteresseerd waren in het gebruik van de machine en we besloten ook een lasersnijservice op te zetten. Om deze service te promoten besloten we een kraam te huren op de Swanmarket. Helaas was het onmogelijk om de lasersnijder zelf mee te nemen, dus maakten we verschillende ontwerpen om te laten zien wat een lasersnijder kan. We wilden niet zomaar lukraak ontwerpen en besloten de stad Rotterdam als inspiratiebron te gebruiken. Een van de resultaten was de klok met de stadsplattegrond van Rotterdam als wijzerplaat: een directe hit!

Inmiddels bestaat de collectie uit zo’n 40 Nederlandse en buitenlandse steden. De klokken zijn ook op aanvraag te bestellen, waardoor je in onze webshop soms kleine dorpjes als bijvoorbeeld Bredevoort en Bemmel tegen zult komen. Deze zijn gemaakt op verzoek van klanten. De klokken zijn te koop in drie maten: 29, 44 en 59cm in diameter. Op verzoek kunnen we de klokken ook in een andere kleur vervaardigen.

Naast de klokken met stadsplattegronden hebben we ook een aantal gebouwklokken toegevoegd aan onze collectie. Zo is er een klokken van bijvoorbeeld de Markthal, het Centraal Station van Rotterdam, de Erasmusbrug en de Euromast.

De klokken zijn te bestellen in onze webshop UrbanFabric.eu.

 

 

Jaar 2010-heden

Team Saynzo Osinga, Laura Ubachs

Project categories: Design

Close
Go top