Voor elk wat Wils

Transformatie van de Citroëngarage

NOV’82 Architecten is in het voorjaar van 2015 door Arcam en Bouwinvest geselecteerd om een ontwerp te maken voor de transformatie van de noordelijke Citroëngarage op het Stadionplein in Amsterdam. De selectie is onderdeel van de PK AWARD, een nieuwe prijs, die door Bouwinvest i.s.m. Arcam wordt uitgereikt. Vijf jonge, talentvolle bureau’s zijn na een uitgebreide selectieprocedure genomineerd voor deze prijs. Bouwinvest wil met deze prijs startende ontwerpers steunen. Deze nieuwe award komt voort uit de Piet Kranenbergring.

NOV’82 Architecten heeft een plan ontwikkeld waarbij respect voor het bestaande gebouw centraal staat. Uitgangspunt voor het concept was een gegeven dat we ook al zagen in de originele plannen van Wils: een organisatie van functie-eenheden als eilanden op het open vloerveld. Deze eilanden hebben we gezien als volumes die een oplossing bevatten voor alle in de opgave gestelde wensen.

De volumes staan als eilanden vrij in de ruimte en zij gebaseerd op het gegeven grid van het gebouw. De volumes kunnen binnen het gegeven maatsysteem in grootte variëren. In zowel horizontale als verticale richting kunnen de volumes uitdijen. Rond de volumes ontstaat open ruimte die flexibel in te delen is met commerciële functies of kantoorruimte. Zo kan ingespeeld worden op de vraag naar flexibiliteit en het Nieuwe Werken.

Opdrachtgever Bouwinvest, Arcam

Jaar 2015

Locatie Stadionplein, Amsterdam

Team Saynzo Osinga, Laura Ubachs, Annejet Hasselaar

Oppervlakte 17500m2

Status Selectie, laatste ronde behaald

Project categories: Architectuur, Interieur

Close
Go top