Wijn aan de Kade

In opdracht van Bruderer Property bv heeft AAAN een ontwerp gemaakt voor een wijnwinkel aan de Admiraliteitskade te Rotterdam. NOV’82 is gevraagd voor het ontwerp en de realisatie van een kunstwerk op de achterwand van de winkel. Daarnaast hebben we al het laserwerk voor het ontwerp van de wijnwinkel verzorgd.

Het kunstwerk op de achterwand laat de skyline van Rotterdam zien, met centraal het mooie pand van wijnwinkel Wijn aan de Kade. Het kunstwerk is door NOV’82 Architecten ontworpen. De gebouwen die in de skyline voorkomen zijn geïnspireerd op de klokken van onze UrbanFabric productlijn.

Over de volledige diepte van de wijnwinkel zijn aan beide kanten kasten geplaatst die bekleed zijn met eikenhouten plankjes met diverse logo’s van wijnhuizen. Deze ruim 2000 eikenhouten plankjes van 280×182 mm zijn met de lasersnijder gegraveerd door NOV’82 Architecten. Door het maximale vermogen van de lasersnijder te gebruiken lijkt het of de plankjes gebrandmerkt zijn. Er is gekozen voor de techniek van het lasersnijden om de grote diversiteit aan logo’s te kunnen produceren.

Daarnaast heeft NOV’82 de tafelbladen gelaserd voor de tafels die voor wijnproeverijen gebruikt worden. In deze eikenhouten tafelbladen zijn verschillende wijnlanden met hun wijnstreken gegraveerd. Zo kunnen de wijnproevers op hun tafel de herkomst van de wijn ontdekken.

Voor de gevel van de wijnhandel hebben we tevens het laserwerk van het logo verzorgt. Dit is een combinatie van een zwarte perspex achterplaat met daarop uitstekende witte perspex letters.

(foto’s: Adriaan van der Ploeg)

Opdrachtgever / Ontwikkelaar Bruderer Property b.v.

Architect AAAN

Aannemer Woodwave

Constructeur Pieters Bouwtechniek

Jaar 2015

Locatie Admiraliteitskade 80, Rotterdam

Team Laura Ubachs, Annejet Hasselaar en Saynzo Osinga

Type Interieur

Status Opgeleverd

Project categories: Design, Interieur, Lasersnijden

Skyline van Rotterdam door NOV'82 Architecten ontworpen, geïnspireerd op onze UrbanFabric klokken lijn.
Eikenhouten panelen door NOV'82 gelaserd met diverse logo's van wijnhuizen.
Op de voorgrond tafels met door NOV'82 gelaserde wijnkaarten. Op de achtergrond het ontwerp van de Skyline van Rotterdam.
Eikenhouten panelen door NOV'82 Architecten gelaserd met logo's van wijnhuizen. Ook zijn enkele panelen gelaserd voor het bouwteam.
Op de voorgrond tafels met door NOV'82 gelaserde landkaarten van wijnstreken.
Close
Go top