Voor de BAI ideeënprijsvraag Dag van de Architectuur 2011 in Den Bosch met als thema ‘Reset het Kruithuis’ heeft NOV’82 Architecten de volgende inzending gemaakt. Onderdeel van de prijsvraag is een tentoonstelling van alle inzendingen in het Stadhuis van Den Bosch. Deze tentoonstelling is nog te bezoeken tot 12 augustus 2011.

Resomatorium

Het Kruithuis biedt ruimte aan een plek waar men besloten en waardig afscheid kan nemen van een dierbare; een Resomatorium.

De begane grond bevat de benodigde voorzieningen; opbaarruimte, familiekamer, ontvangstruimte, condoleanceruimte en 2 aula’s. Het Resomatorium biedt twee mogelijkheden voor een uitvaartplechtigheid, binnen in de aula of buiten op het binnenplein. De eerste verdieping biedt ruimte voor workshops, cursussen en bijeenkomsten in relatie met het verlies van een dierbare.

Het park rond het Resomatorium is vormgegeven vanuit de zeshoekige vorm van het Kruithuis, hierbij is het Resomatorium het middelpunt. Aan de zuidzijde ‘steekt’ het park het kanaal over, weggelaten bomen zorgen hier voor meer zichtbaarheid vanuit de stad. In het park is tevens een plek gecreëerd voor urnen, die is vormgeven met wanden die dwars door bestaande bebouwing lopen en plek bieden voor de urnen.

De overige gebouwen krijgen een functie gerelateerd aan het Resomatorium: een uitvaartcentrum, uitvaartwinkel en opbaarruimten.

# Prijsvraag ‘Reset het Kruithuis’ 
# Impressie Tentoonstelling met op 7:31 min. onze inzending

Close
Go top