NOV’82 Architecten is één van de tien geselecteerde kunstenaars die mee mag denken over een nieuw kunstwerk in de “Tuin van Noord”. De selectie is een initiatief van ontwikkelaar HD groep die de voormalige gevangenis aan de Noordsingel in Rotterdam transformeert tot een bijzonder woon- en werkgebied onder de naam “Tuin van Noord”. De selectie wordt georganiseerd door BKOR (Beeldende Kunst & Openbare Ruimte).

Op 4 april werd de eerste bijeenkomst voor de selectie gehouden in het oude Tropicana. Hier werden we geïnformeerd over de opgave en de huidige ontwikkeling van de gevangenis. Ook hield Jan Jongert een interessante lezing over de manier waarop zijn bureau Superuse Studios materialen hergebruikt. Daarop volgde op 9 april een locatie bezoek aan de voormalige gevangenis, waar de transformatie in volle gang is. Op 13 juni presenteren alle 10 de geselecteerden zich bij de door BKOR georganiseerde Z-Files #24. Dit is een informele talkshow waarbij iedereen welkom is.

Na Z-Files worden 3 kunstenaars geselecteerd om verder te denken over het kunstwerk. Voor de realisatie van het kunstwerk heeft HD Groep een aantal oude materialen uit de gevangenis geselecteerd: oude tralies, celdeuren, gietijzeren trappen. De opgave is om met deze materialen een kunstwerk te ontwerpen voor de nieuwe buurttuin van de “Tuin van Noord”.

Close
Go top